Op zoek naar Veld-spoor?

 
Veld-spoor
Veldspoor Wikipedia.
Het gebruik van veldspoor brak pas goed door na de uitvinding van de draagbare" spoorweg" door de Franse boer Paul Decauville in 1875, die na succesvolle introductie op zijn eigen boerderij vervolgens een fabriek oprichtte voor massaproductie van dit systeem, dat in vele landen werd gekopieerd, onder meer door Orenstein Koppel in Duitsland en Spoorijzer in Nederland.
Veldspoor 2 definities Encyclo.
Veldspoor is een specifieke toepassing van smalspoorwegen die vooral gebruikt werd voor transport in de landbouw, bosbouw, industrie en aanvoer van grondstoffen zoals klei, veen, hout, grind en zand. Meestal wordt het transport uitgevoerd met behulp van lorries. Veldspoor was bijna uitsluitend voor particulier transport en is derhalve géén openb.
Smalspoor Wikipedia.
De Nationale Maatschappij van Buurtspoorwegen NMVB, of in het Frans" Société Nationale des Chemins de fer Vicinaux" SNCV, was het nationale streekvervoerbedrijf in België. Zij baatte in de eerste helft van de 20e eeuw een zeer uitgebreid net van smalspoorlijnen uit.
Uw veldspoor specialist o.a. Busch, Auhagen en meer Veldbaanshop.
Weatheren van veldspoor scenery voor een profi" look feel." Veldspoor verf en weatheren Vallejo en MIG Jimenez voor een profi look" en feel" van veldspoor locomotieven, wagons en gebouwen en overige scenery. Busch veldspoor locomotieven, wagons, rails, maar ook gebouwen en overige scenery zo uit de.

Contacteer ons